Meglehetősen hasonlít közeli rokonára, a camembert bundában elnevezésű leveles tésztás sajtra. Ha az bunda, akkor ez kabát. Egy kicsit gyorsabb elkészíteni, és a közösségi tunkolás miatt kapcsolatibb étel. Nem bonyolult, csak veszel egy kb. negyed kilós cipót, levágod a tetejét, az alját kivájod. Az így keletkezett lyukban elhelyezel oly módon egy camembert, hogy előtte vékonyan levágod a tetejét, beleteszed a cipó-gödörbe, majd ráteszed a sajtot, késsel megböködöd. Az így keletkezett lyukakba diót és negyedekbe vágott (hosszában vágjad) fokhagyma gerezdeket tuszkolsz, megszórod pár levél rozmaringgal. (Elvetemült fokhagymarajongók a sajt köré is dugdoshatnak gerezdeket.) Ráhelyezed a tetejét, és beteszed kb. fél órára a közepes lángra kapcsolt sütőbe. A megolvadt sajtot a megsült cipóval kell tunkolni.
Az ételnek temérdek előnye van, de az egyik legfeltűnőbb: jó kaja és keveset kell utána mosogatni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: