nukucuki

Kecskesajtos datolya

Meglepő, izgalmas, gyors. Nehezen behatárolható. Ha van olyan kategória, hogy csemege, leginkább az.

Kell hozzá kimagozott, puha datolya (nem kiszáradt, csoffadt kemény, mert mire megsül, beletörik a fogunk), rozmaringlevélkék, kecskesajt, narancshéj (bio, mert megesszük), bacon. Vaj alá, bazsalikom fölé.

Nagyon egyszerű megcsinálni: a datolyákba a mag helyére teszek egy csík kecskesajtot, narancshéjat (csak a külső héját, fehér rész nélkül), két rozmaringlevélkét. Nem baj, ha kilógnak. Körbetekerem baconnal, fogpiszkálóval megtűzöm. Kivajazott tepsibe sorakoztatom a datolyákat, rájuk szórok egy kis friss, aprított bazsalikomot, kis vajat dobok rájuk, és lefedés nélkül a sütőbe teszem. Addig sütöm, míg a baconok ropogósakká válnak. Fogalmam sincs, mit kell hozzá enni. Olyan gyorsan elfogy, hogy ezen még gondolkodni sincs idő.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!