Puffancsnak nevezem, miként minden alaktalan élelmiszert szokás. Feltétnek készült, de lehet magában is enni. A fotója ronda, az íze finom.
Egy üveg csicseriborsó konzervről le kell önteni a levet, és krumplinyomóval alaktalanná tenni. Nem kell, hogy homogén legyen. Közben olajon egy fej kockára vágott vöröshagymát négy apróra vágott gerezd fokhagymával megdinsztelni, ráönteni a csicseriborsó darabkákat, egy kis szójaszószt, gyömbért, koriandert, chilit, egy csipetnyi citromhéjat, sót, borsot, két tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz (ahhoz, hogy keményebb sár állagú legyen). Aki arra vetemedik, reszelt sajtot is tehet bele vagy apróra vágott petrezselymet vagy amit akar (én mungóbabcsírát tettem, mert az volt itthon). Amikor a trutymó kész, kanállal sütőpapírra kell szedni, és előmelegített sütőben megsütni kb. fél órán át. Eléggé finom. Eléggé ronda. Ha tejfölt meregetünk rá, az eltakarja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: