Padlizsán kell hozzá, kettő. És innentől fogva mindenből hat. Hat gerezd fokhagyma, hat teáskanál szójaszósz, hat teáskanál borecet, hat teáskanál porcukor. Gyorsan készül, gyorsan fogy. Meglepő. Finom.
(Ez egy padlizsán kétszer fotózva.) A padlizsánokat megmosom, a szárukat levágom, és héjastul felkockázom (kb. 3×3 cm). Nagyobb serpenyőbe olívaolajat öntök, rá a padlizsánokat, keverem-kavarom, míg kissé megpuhul, megbarnul (nem szabad túlsütögetni, mert akkor pépessé válik). Hozzáadom a hat gerezd apróra vágott fokhagymát (fokhagymaprést is lehet használni, de én szeretem a fokhagyma illatát a kezemen, ezért késsel vágom), a hat teáskanál szójaszószt, a hat teáskanál borecetet és a hat teáskanál porcukrot. Ezzel is kavargatom egy kicsit, míg a karamellizálódott cukor bevonja a padlizsánokat. Rizzsel kell enni. Vagy magában.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: