Ez szintén cukor és édesítőszer nélkül készülő baracklekvár, ilyen szempontból nem sokban különbözik a másik baracklekvártól. Mondjuk az íze más. Szintén eláll a benne lévő gyümölcscukor miatt, ha a befőzés során ügyelünk a sterilitásra. Ez is pikáns (a mandula aroma miatt), az is (a narancs és levendula miatt). Ez máshogy.
A megmosott sárgabarackokat kimagozom, héjastul negyed-hatodra vágom, kicsit összenyomkodom kézzel, felteszem főzni. Lassú lángon folyamatos kevergetés közben felforralom, főzöm-főzöm, míg sűrűsödni nem kezd. Ekkor belekapargatok egy vaníliarudat, a rudat is beledobom négyfelé vágva, egy kis rum is jöhet bele és mandula aroma. Apró dunsztosüvegekbe merem, pár napig száraz dunszt, majd kész.
Azért nem írok gyümölcssúlyt, mert – mivel nem kell a cukor miatt számolni – annyit főzök be, amennyi van.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: