A kovászos uborkához nap kell. Vagyis nyár. A nyárhoz pedig uborka. Ennyire egyszerű.
Egy kupac szabadföldi, dundi uborkát megmosok, mindkét végét levágom, a felszínén hosszanti bemetszéseket ejtek. Szépen belerakosgatom őket egy jó nagy dunsztos üvegbe, egy nagy gerezd fokhagymát (nem szabad sokkal többet, mert kesernyés lesz) félbe vágva közéjük teszek egy csomag felmagzott kapor kíséretében. Közben felforralok egy liter vizet egy púpos evőkanál sóval, pár percig forralom, majd nyakon öntöm vele az uborkákat (nem kell lehűteni, csak óvatosan önteni, hogy ne repedjen el az üveg). A tetejére egy szelet szikkadt kenyeret teszek (a legjobb, ha kicsit megpirítom hozzá a kenyeret), lefedem egy kistányérral és napra vele! Pár napig napozik, utána ehető.
Mivel nem találtam meg az uborkás üvegemet, kénytelen voltam egy nagyobb vázában elkészíteni. Ez némi akvárium jelleget kölcsönöz neki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: