nukucuki

“Nevezzük csirkemuffinnak”

A csirkemuffin meglehetősen ronda szó, de jobb nem jut eszembe. Az úgy volt, hogy aszalt paradicsomos, sajtos csirkemell-roládot csináltam, de kissé túlzásba vittem a nyers matériát. Nem nagy fantáziával a maradékot szilikonos muffinformákba kanalaztam, a tetejükre fél-fél baconszeletet tettem kicsit meghajlítva, hogy mégis kinézzen valahogy. A trutymó egyik feléhez – mivel éppen kéznél volt – egy marék kifőtt orsótésztát kevertem. Alufóliával fedve közepes lángon sült a sütőben kb. 40-45 percet, utána kibontottam a fóliából egy kis időre, hogy a bacon megpiruljon a tetején. Meglehetősen jó lett – csak kettő érte meg a fotózkodást.IMG_0316FullSizeRender

A csirkemell-roláddal együtt négy-hat muffinhoz az alábbiakra van szükség:

Másfél dupla csirkemellet kockákra vágok, morzsolok rá kakukkfüvet, sózom, borsozom, reszelek rá egy kis szerecsendiót, és dobálok bele izsópot és borsikafüvet (ez utóbbi két hozzávaló a balkonládában nődögél, és mindkettő tetszik annyira, hogy mindenféle ételekbe szórok belőlük. Ennek ésszerű magyarázata nincs. Az izsópnak például szép lila virágja van…). Pár csepp olajat teszek rá, összekeverem, s amíg a sajtos-tejfölös alkatrészt készítem, beteszem a hűtőbe kicsit pácolódni. 

Lereszelek 20-25 dkg sajtot, hozzákeverek egy nagy pohár 20%-os tejfölt, egy tojást, sót, frissen őrölt borsot, egy nagy marék aszalt paradicsomot apróra vágva. (Ha valamiért túl hígnak tűnik egy evőkanál liszttel vagy kicsit több sajttal orvosolható a probléma.) Szilikon kenyérsütőformát kibélelek baconszalonnával oly módon, hogy a hosszanti tengelyére merőlegesen teszem szorosan egymás mellé (kicsit egymásra) a baconszeleteket. Mindkét oldalon lógjon a ki a szalonna, mert ezt kell majd a végén ráhajtogatni. Közben a csirkekockákat belekeverem a sajtos-tejfölös elegybe (kiveszem az izsópot meg a borsikafüvet), s óvatosan beleborítom a baconnal bélelt formába. Ráhajtogatom a kilógó szalonnavégeket, s fóliával letakarva sütöm 45-40 percig, utána pedig fedetlenül hagyom, hogy rápiruljon a szalonna. Meg kell várni, míg kihűl, akkor lehet szépen kiborítani a formából és szeletelni. A szilikon a konyhában, higgyétek el, nagyon jó!

FullSizeRender (1)IMG_0317

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!