nukucuki

Majonézes krumplisaláta savanyú uborkával

A sógoromtól tanultam. Ezévben úgy emlékszik rá, hogy a hagymát is pirítani kell. Szerintem tavaly nem kellett. Így kompromisszummal készült: fele hagyma pirítva, fele nyersen.

Meg kell főzni héjában öt krumplit. Aztán megpucolva kockára vágni. Közben apró kockára vágott szalonnát/sonkát kell egy fej kockára vágott vöröshagymával megpirítani. Mikor minden kihűlt, egy tálba teszem, egy kis üveg savanyú uborka felét rákarikázom, két újhagymát is, ráöntöm az uborka levének a felét. Joghurtot és majonézt is teszek bele, meg sót és frissen őrölt borsot. Készen is van. Nem túl fotogén, de finom.IMG_0318

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!