Leveles tésztából akkor négyzeteket vágsz (vagy téglalap, az igazán menők körformával, a kreatívok paralelogrammával is próbálkozhatnak), hogy ráférjen a camembert (mivel megsütöd, nem kell csúcsminőséget vásárolni) és még maradjon is a szélén annyi, hogy összehajtogathasd. (Célszerű olyan mélyhűtött leveles tésztát venni, ami lapokból áll vagy egy nagy lap van feltekerve, mert így megspórolható a nyújtás, és kevesebbet kell mosogatni.)
A camembert tetejére kis réseket vágsz (belebököd a kést) és félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeled, rárakod a tésztára, két kanyarintás őrölt bors, egy kanyarintás tengeri só, ha akarsz egy kis olíva (a leveles tészta, ha megsül zsírosféle, vagyis plusz zsiradék alapvetően nem szükséges), tetejére a másik tészta. Nyomkodd jól egymásra a széleket, hogy ne folyjon ki a sajt. Előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készen van kis-közepes lángon (légkeveréses és egyéb adatokat nem tudok, egy negyven éves komfort gáztűzhellyel sütök-főzök :)). Várjál evés előtt kicsit, mert a sajt hőleadása ebben a pozícióban különbözik a szénhidrátétól, vagyis sokáig forró (és finom folyós) a belseje. Túl korai behabzsolását a szájnyálkahártya bánja. Ez tapasztalaton alapuló vizsgálat eredménye.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: