Rajas con queso

Mexikóban tanultam. Egyszerű, finom, ismerős és meglepő egyszerre. Három szép, nagy zöld héjú paprikát meg kell sütni (platnin vagy sütőben, kinek mije van, célszerű forgatni, hogy mindenhol megsüljön a héja). Mivel kápia paprikához egyszerűbben jutok hozzá, itthon azzal csinálom. Így is szép, úgyis szép. A paprikák mellé két paradicsomot is teszek, azt is szőröstül-bőröstül megsütöm. 

A paprikák megpörkölődött bőrét lehúzom (egyszerűbb, ha pár percre a forró paprikákat nylon zacskóba teszem, így szinte ledobják a cellulóz héjukat), kimagozom, nagyobb négyzetekre vágom. Közben a paradicsomot mindenféle pucolás nélkül turmixba teszem (ahol a szára nő, azt célszerű kivágni), egy leveskockát dobok mellé, meg egy-két gerezd fokhagymát. Hivatalosan a fokhagyma nincs a receptben, de a fokhagyma sosem árt, vámpírok ellen kimondottan hasznos. Egy serpenyőben olajat hevítek, belevágok egy közepes hagymát félcikkelyekre vágva, megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomturmixot, az összevagdalt paprikákat. Ha nagyon sűrű, egy kevés vizet öntök hozzá, majd ha átmelegedett, egy krémfehér sajtot (az Aldiban kapható hasonlít leginkább) nagyobb kockákra vágva beledobok, óvatosan megkeverem, nehogy a sajtkockák nagyon széttöredezzenek és kész. Ha szükséges, sózom, de óvatosan, mert a sajt sós. Én borsozni is szoktam. A bors olyan, mint a fokhagyma. Mindenbe jó 🙂

Rizzsel kell enni. Vagy magában. Vagy bárhogy. Ha valaki kérdezi, mi a neve, valahogy így kell ejteni: rahasz kon keszo.

A képen lévő mennyiség egy kicsit több, mint négy főre készült 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »